غذاهای بین المللی با سیب زمینی
انواع غذاهای بین المللی با سیب زمینی
گاهی فقط برای خوردن یک بشقاب سیب زمینی سرخ کرده هم که شده به رستوران می رویم و همین سیب زمینی ساده در رستوران انگار خوشمزه تر می شود! سیب زمینی خوراکی سالم و خوشمزه ایست که روش های زیادی برای پختش وجود دارد؛ می توانید آن را به صورت پوره در بیاورید، آب پز کنید و یا به صورت خلال در خورش بریزید. با اینکه سیب زمینی اولین بار در کشورهای پرو و بولیوی به عمل آمد اما خیلی زود در همه دنیا پخش شد. این ماده غذایی خوشمزه در خیلی از غذاها استفاده می شود و در خیلی از غذاها هم ماده اصلی است. در ادامه با انواع غذا با سیب زمینی در سرتاسر دنیا آشنا می شویم.
سیب زمینی سرخ کرده هلندی | Patat
سیب زمینی سرخ کرده در تمام دنیا محبوب و پرطرفدار است و این میان وعده در هر کشوری به سبک و سیاق خاصی تهیه می شود. در هلند نیز این سیب زمینی های خوشمزه Patat نامیده می شوند. تفاوت آن ها این است که خلال های سیب زمینی نازک تر از معمول هستند و همراه با سس مایونز سرو می شوند. البته سس کچاپ یا سس بادام زمینی هم استفاده می شود. اصیل ترین و مشهورترین مدل هلندی این میان وعده ترکیب سیب زمینی سرخ کرده، سس مایونز، پیاز خام خرد کرده و سس بادام زمینی است که patatje oorlog نامیده می شود. پیشنهاد می کنیم در سفر به هلند حتما این مدل خاص از سیب زمینی سرخ کرده را حتما امتحان کنید.
کانادا، پوتین | Poutine
این غذای سنتی اولین بار در استان کبک اختراع شد اما امروز دیگر به غذای خیابانی محبوب همه ی کانادا تبدیل شده است. این غذا در واقع همان سیب زمینی سرخ کرده به همراه سس گریوی و پنیر است، البته پوتین تنوع زیادی دارد و بعضی از آشپزهای خوش ذوق چیزهای دیگری مثل گوشت را هم به آن اضافه می کنند تا خوشمزه تر شود.
فرانسه، گراتن سیب زمینی | Potato Gratin
یکی از خوشمزه ترین انواع غذا با سیب زمینی بدون شک گراتن سیب زمینی است. این غذا خیلی راحت و آسان است و در عین حال طعمی لذیذ و فوق العاده خوشمزه دارد. گراتن سیب زمینی امروزه در تمام دنیا محبوبیت دارد اما باید بدانید که خاستگاه اصلی این غذا کشور فرانسه است. برای تهیه این گراتن، سیب زمینی ها را حلقه حلقه می کنند و کف ظرف می چینند. بعد روی آن پنیر فراوان و گاهی سس سفید می ریزند و بعد این غذای بهشتی را داخل فر قرار می دهند.
فرانسه، سیب زمینی پف کرده | Pommes soufflées
سیب زمینی پف کرده در واقع یک نوع سیب زمینی سرخ کرده است که به شکلی بامزه و ترد درآمده است. ورقه های سیب زمینی را دوبار سرخ می کنند، یک بار در دمای ۱۵۰ درجه سانتیگراد و یک بار هم بعد از سرد شد در دمای ۱۹۰ درجه سانتیگراد. این کار باعث می شود ورقه های سیب زمینی مثل بادکنک پف کنند و بالا بیایند. این نوع سیب زمینی سرخ کرده مسلما تردتر و برشته تر است و بیشتر شبیه چیپس است.
فرانسه، الیگوت | Aligot
اگر پنیر را هم به اندازه سیب زمینی دوست دارید الیگوت، غذای محبوب شماست. برای درست کردن این غذای سنتی، پوره سیب زمینی را با پنیر مخلوط می کنند تا ظاهری شبیه فوندو ( ترکیب چند پنیر با هم که مثل سس می شود) پیدا کند. این غذا را معمولا با گوشت می خورند تا کاملا مقوی شود پس حتما دوست دارید آن را امتحان کنید، بهترین جا برای خوردن این غذا رستوران های محله اوورنی است که آن را به خوشمزه ترین حالت ممکن درست می کنند.
سوئیس، روستی | Rösti
روستی یکی دیگر از انواغ غذا با سیب زمینی است که در کشور سوئیس محبوبیت زیادی دارد. روستی طرز تهیه ساده ای دارد و در سوئیس معمولا به عنوان صبحانه و همراه با تخم مرغ و سوسیس سرو می شود. سوئیسی ها عاشق روستی هستند و آن را غذای ملی خود می دانند. برای تهیه روستی، سیب زمینی خام یا پخته را رنده می کنند و سرخ می کنند.
ایتالیا، گنوچی | Gnocchi
وقتی سیب زمینی تبدیل به پاستا می شود! هیچ کس به جز ایتالیایی ها راه این کار را بلد نیست! نوکی در واقع ترکیبی از سیب زمینی، آرد و چند خوراکی دیگر مثل پنیر و تخم مرغ است. این غذا بعد از اینکه خوب پخت با سسی غلیظ پوشیده و خوشمزه و خوشرنگ می شود. با اینکه اولین بار در شمال ایتالیا اختراع شد اما در شهرهای دیگر هم درست می شود البته به شیوه ای متفاوت!
کره جنوبی، گامجاجئون | Gamja-jeon
گامجا-جئون یک جور پنکیک سیب زمینی است که برای درست کردن آن سیب زمینی را رنده و به صورت نازک در ماهی تابه پهن می کنند تا سرخ و ترد شود. در خیلی از رستوران های کره جنوبی از این پنکیک به عنوان پیش غذا استفاده می کنند و گاهی بر روی آن سبزیجاتی مثل پیازچه خرد شده، هویج، قارچ و حتی سیر گذاشته می شود. با اینکه این غذا به تنهایی هم خوشمزه است اما بعضی ها بر روی آن سس مخصوصی می ریزند؛ سسی که از ترکیب سس سویا و سرکه درست می شود.
آمریکا، هش براون | Hash browns
هیچ کسی پیدا نمی شود که بگوید من «هش براون» دوست ندارم. این غذای خوشمزه در همه خانه ها و سر میز صبحانه رستوران های آمریکا پیدا می شود. برای درست کردن این غذا سیب زمینی را به صورت درشت رنده و در روغن سرخ می کنند. این غذا خیلی راحت آماده می شود و معمولا در کنارش تخم مرغ و گوشت هم قرار دارد.
هند، آلو گوبی | Aloo Gobi
غذایی که از سیب زمینی، گل کلم و ادویه درست می شود و همه گیاهخواران هندی عاشقش هستند. در این غذا آنقدر زردچوبه ریخته می شود که رنگ زرد خوشرنگی پیدا می کند و همین رنگ فوق العاده مطمئنا اشتهایتان را چندین برابر می کند. آلو گوبی هم خوشمزه، هم ارزان و هم متنوع است و در همه شهرهای هند درست می شود.
اسپانیا، تورتیلا اسپانیایی | tortilla Española
تورتیلا یکی از خوشمزه ترین انواع غذا با سیب زمینی است که در زبان انگلیسی به املت اسپانیایی شهرت پیدا کرده است. در واقع، این غذا شباهت زیادی به املت دارد و از ترکیب تخم مرغ، سیب زمینی، گاهی پیاز و سیر یا پیازچه تهیه می شود. مواد را با هم ترکیب می کنند و بعد به صورت یکپارچه داخل روغن سرخ می کنند. این غذای خوشمزه یکی از محبوب ترین غذاها در اسپانیاست و معمولا با سس فلفل خورده می شود.
بریتانیا، پای چوپان | Shepherd’s Pie
پای چوپان یک جور پای گوشت است که یک لایه پوره سیب زمینی روی آن را پوشانده است. گاهی هم بر روی این غذا پنیر پیتزا می ریزند و آن را به همراه سس گریوی و سبزیجات می خوردند. این غذای خوشمزه را فقط می توانید در خانه ها و رستوران های بریتانیا پیدا کنید.
سوئد، سیب زمینی هاسل بک | Hasselbackspotatis
برای درست کردن این غذای ساده روی یک سیب زمینی درسته برش های زیادی ایجاد کنید و بگذارید بپزد. حالا باید روی سیب زمینی را با کره، خلال بادام و پودر سوخاری بپوشانید. این غذا اولین بار در سال ۱۹۵۳ اختراع شد و از آن زمان تا به حال سوئدی های زیادی آن را درست می کنند. این غذای سبک و خوشمزه را معمولا در کنار غذاهای دیگر می خورند و با سبزی تزئین می کنند.
تایلند، کاری ماسامان | Massaman Curry
این غذا مثل همان آبگوشت ما ایرانی هاست اما تایلندی ها با اضافه کردن موادی مثل شیر نارگیل و انواع و اقسام ادویه ها آن را مخصوص تایلند کردنده اند. با خوردن یک کاسه از این غذا آنقدر سیر می شوید که دیگر تا چند روز دلتان غذا نمی خواهد! البته حواستان باشد چون با غذایی بینهایت تند طرف هستید.
پرو، پاپا رلنا | Papa Rellena
سیب زمینی اولین بار در پرو به عمل آمده پس اصلا عجیب نیست که در این کشور با این خوراکی، غذاهای خوشمزه درست شود. این غذا در واقع یک جور کروکت است و برای درست کردن آن خمیر سیب زمینی پخته شده را با گوشت و پیاز پر و آن را آنقدر در روغن سرخ می کنند تا طلایی و ترد شود البته گاهی روی آن پنیر هم می ریزند.
ایرلند، کلکانون | Colcannon
کلکانون یک غذای سنتی ایرلندی است که از سیب زمینی له شده همراه با کلم برگ و کاهو کاله تهیه می شود و در ایرلند بسیار پرطرفدار است. کلکانون به صورت سنتی از سیب زمینی له شده همراه با کاهو کاله یا کلم برگ، شیر یا خامه، کره، نمک و فلفل و گاهی پیازچه خرد شده تهیه می شود. کلکانه معمولا همراه با سوسیس خورده می شود و یکی از محبوب ترین انواع غذا با سیب زمینی در این کشور به حساب می آید.
شیلی، چوریلانا | Chorrillana
کی دیگر از انواع غذا با سیب زمینی غذایی به نام چوریلانا است که در کشور شیلی تهیه می شود. در این غذا سیب زمینی سرخ کرده را با تکه های گوشت، سوسیس و سایر مواد ترکیب می کنند. در آخر هم روی غذا نیمرو یا پیاز سرخ شده می ریزند و سرو می کنند. چوریلانا به دلیل حجم زیادی که دارد معمولا چند نفری خورده می شود.
لبنان، بطاطا حره | Batata harra
اکثر غذاهای لبنانی خوشمزه و تند و تیز هستند. بطاطا حره هم یکی از انواع غذا با سیب زمینی است که در لبنان تهیه می شود. برای آماده سازی این غذا، سیب زمینی های خرد شده را با فلفل قرمز، گشنیز، چیلی، سیر و روغن زیتون ترکیب می کنند و یک غذای ساده و در عین حال خوشمزه را آماده می کنند.
آیا میدانید ؟
سرانه مصرف سیب زمینی در ایران 45 کیلوگرم است درحالی که میانگین جهانی مصرف سیب زمینی تنها 34 کیلوگرم اعلام شده است . سرانه مصرف این ماده خوراکی درکشورمان از مصرف جهانیان 11 کیلوگرم بیشتر است ولی این رقم در مقایسه با سرانه 120 کیلوگرمی کشورهای پیشرفته رقم پایینی است پس ارزش غذایی سیب زمینی باید در سبد خانوار جایگاه ویژه ای داشته باشد زیرا می تواند هزینه خانوار را در مصرف محصولاتی مانند برنج کاهش دهد.
از حدود پنج میلیون تن تولید سیب زمینی در کشور، تنها 500 هزار تن آن در صنایع تبدیلی مانند کارخانه تولید فرنچ فرایز و چیپس سیب زمینی مصرف میشود که رقم پایینی است بنابراین باید تلاش کنیم تا با تبیین ارزش غذایی سیب زمینی، مصرف آن را در صنایع تبدیلی نیز افزایش دهیم.
هلدینگ اسپادانا، به عنوان یک مجموعه پیشتاز در زمینه فروش خطوط فرآوری سیب زمینی و خط تولید فرنچ فرایز، با افتخار به عنوان رتبه برتر در این حوزه شناخته میشود. این مجموعه با بهرهگیری از دانش فنی و تجربههای گسترده، به عنوان قویترین مرکز کشور در زمینه فروش و راهاندازی خطوط فرآوری، نگهداری، سورتینگ و بستهبندی سیب زمینی فعالیت میکند. هلدینگ اسپادانا به عنوان تنها ارائهدهنده خط تولید خلال سیب زمینی نیمه آماده و فرنچ فرایز با ظرفیتهای متنوع از 1 تن تا 50 تن در ساعت، جایگاه ویژهای در این صنعت دارد.
معتبرترین کارخانههای فرآوری سیب زمینی در کشور و خصوصا برندهای معتبر تولید خلال سیب زمینی نیمه آماده از ماشینآلات و خطوط پیشرفته ما بهرهبرداری میکنند و این نشاندهنده کیفیت و کارایی بالای محصولات ما است. خطوط فرنچ فرایز ارائه شده توسط این شرکت کاملاً اتوماتیک و پیوسته بوده و از تکنولوژیهای روز دنیا، به ویژه ساخت شرکت تامرز از هلند، بهرهمند هستند.
علاوه بر این، هلدینگ اسپادانا به عنوان تنها مرکز در کشور شناخته میشود که توانایی ارائه و اجرای پروژههای کامل فرآوری سیب زمینی را بدون هیچگونه محدودیتی در ظرفیت و به صورت کلید تحویل دارد. این پروژهها شامل سیستمهای دریافت و سورتینگ سیب زمینی، انبارهای تخصصی نگهداری و همچنین سیستمهای فرآوری و بستهبندی سیب زمینی میباشد. با این ویژگیها، هلدینگ اسپادانا به عنوان یک شریک قابل اعتماد برای تمامی فعالان این صنعت شناخته میشود و همواره در تلاش است تا بهترین خدمات و محصولات را به مشتریان خود ارائه دهد.
لینک های مفید
. مقاله راهنمای خرید خط تولید فرنچ فرایز ، سیب زمینی نیمه سرخ شده
. مقاله مزایای سرمایه گذاری در پروژه تولید فرنچ فرایز French Fries
. مقاله معرفی شرکتهای تولید کننده فرنچ فرایز
. مقاله سرنوشت صنعت ماکارونی در انتظار کارخانه های تولید فرنچ فرایز
. مقاله فروش خط دست دوم تولید فرنچ فرایز
. مقاله 8 اشتباه در خرید خط تولید فرنچ فرایز
. مقاله 20 نکته مهم در خرید خط تولید فرنچ فرایز
. مقاله معرفی بهترین شرکتهای سازنده خط تولید فرنچ فرایز
. مقاله مراحل راه اندازی کارخانه تولید فرنچ فرایز
. مقاله چرا خرید خط تولید فرنچ فرایز 500 کیلو در ساعت اشتباه است ؟
. مقاله تاریخچه سیب زمینی
. مقاله معرفی انواع نژاد سیب زمینی
. مقاله معرفی فواید سیب زمینی
. مقاله مراحل کشت سیب زمینی
. مقاله معرفی غذاهای بین المللی با سیب زمینی
. مقاله طرز تهیه انواع سالاد با سیب زمینی
. مقاله طرز تهیه انواع کیک با سیب زمینی
. مقاله طرز تهیه انواع غذا با سیب زمینی
پرسش و پاسخ
سوال : در حال حاضر خرید خط تولید فرنچ فرایز با چه ظرفیتی پیشنهاد میگردد ؟
پاسخ : از آنجایی که تقاضا برای مصرف فرنچ فرایز در بازارهای داخلی و صادراتی روز به روز در حال افزایش میباشد ، و با توجه به اینکه در حال حاضر در کشور تولید کنندگان فرنچ فرایز با ظرفیت 5 تن و 6 تن و حتی نزدیک به 10 تن محصول در ساعت وجود دارد ، به هیچ عنوان خرید خط تولید با ظرفیت کمتر از 2 تن محصول در ساعت به سرمایه گذاران محترم پیشنهاد نمیگردد زیرا در غیر اینصورت قدرت رقابت با سایر رقبا را نحواهید داشت. بازار بسیار محدود ، سود پایین و عدم قدرت رقابت از معایب کارخانه های فرنچ فرایز با ظرفیت پایین میباشد.
سوال : تونل انجماد خط تولید فرنچ فرایز میبایست دارای چه ویژگیهایی باشد ؟
پاسخ : از آنجایی که همه خطوط استاندارد فرنچ فرایز برای کار ۲۴ ساعته و هفت روز هفته طراحی شده اند ، تونل انجمادی برای خط تولید فرنچ فرایز مناسب میباشد که زمان دیفراست آن حداقل 7 روز یکبار باشد تا بدینصورت میزان ضایعات محصول را کاهش داده و همچنین باعث افزایش تولید محصول گردد ، بطور مثال اگر شما از تونل انجمادی استفاده نمایید که روزی یکبار نیاز به دیفراست داشته باشد در این حالت ، خط تولید میبایست روزانه چند ساعت خاموش گردد تا عملیات دیفراست صورت یپذیرد که این یعنی عدم تولید محصول به مدت چند ساعت و همچنین برای راه اندازی مجدد خط تولید نیاز به تنظیمات دوباره دستگاهها میباشد که این موضوع به این معنی است که محصول شما در حداقل یک ساعت اول جهت اعمال تنظیمات جدید به هدر خواهد رفت ، بطور مثال کارخانه ای که دارای ظرفیت تولید ۲۰۰۰ کیلوگرم محصول در ساعت میباشد اگر از تونل انجمادی استفاده نماید که روزی یکبار نیاز به دیفراست داشته باشد این یعنی عدم تولید حداقل ۴ تن محصول در حدودا دو ساعتی که عملیات دیفراست صورت میگیرد و هدر رفتن حداقل ۲ تن محصول در ساعت اول راه اندازی و تنظیمات مجدد خط تولید ، و این یعنی عدم دستیابی به سود تولید جمعا ۶ تن محصول در روز .
سوال : در یک خط تولید فرنچ فرایز استفاده از سیستم برش با آب ( هیدرو کاتینگ ) بهتر مییباشد یا بکارگیری سیستم برش مکانیکی ؟
پاسخ : قطعا پاسخ این سوال سیستم هیدروکاتینگ میباشد .بیش از 95% از تولید کنندگان معتبر فرنچ فرایز در دنیا از سیستم هیدروکاتینگ در خطوط تولید خود استفاده مینمایند زیرا استفاده از سیستم هیدروکاتینگ به جهت برشهای بسیار با کیفیت و بسیار صاف باعث کاهش چشمگیر جذب روغن در فر میگردد و از دیگر مزایای استفاده از سیستم برش با آب کاهش قابل توجه ضایعات در پروسه تولید میباشد. نکته بسیار مهمتر و اصلی این میباشد که این دستگاه دارای تکنولوژی تعویض اتوماتیک تیغه میباشد ، یعنی در صورتی که تیغه های برش کند شوند و یا مشکلی برای تیغه ها پیش بیاید سنسورهای دستگاه متوجه شده و بدون اینکه لازم باشد که خط تولید خاموش شود بلوک حاوی تیغه معیوب بصورت اتوماتیک با بلوک جدید جایگزین شده و خط تولید به کار خود ادامه میدهد ولی در صورت وجود سیستم برش مکانیکی ، اگر مشکلی برای تیغه ها پیش بیاید ، خط تولید میبایست خاموش شده و مشکل برطرف گردد.
سوال : در خط تولید فرنچ فرایز چه تفاوتهایی میان پوستگیر سایشی و پوستگیر بخار وجود دارد ؟
پاسخ : سیستم پوستگیر سایشی معمولا در خطوط چیپس سیب زمینی بکار برده میشوند و برای خطوط فرنچ فرایز اصلا مناسب نمیباشند . در سیستم پوستگیر بخار یک لایه بسیار نازک از پوست سیب زمینی ها توسط دستگاه پوستگیر بخار نرم شده و سپس توسط دستگاه براشینگ از سیب زمینی جدا میشوند و سپس سیب زمینی های پوست گرفته شده و پوستهای سیب زمینی هر کدام جداگانه از دستگاه خارج میشوند سپس در دستگاه براشینگ بدون استفاده از آب و بسیار با دقت پوستگیری صورت میپذیرد بطوری که آسیبی به بافت سیب زمینی ها وارد نشود. ولی در سیستمهای سایشی بخشی از بافت سطحی سیب زمینی در هنگام پوستگیری به هدر رفته و یا آسیب میبیند و پوستگیری با دقت و کیفیت مناسبی صورت نمیپذیرد. از معایب استقاده از پوستگیر سایشی میتوان به هزینه نگهداری بالا ، کیفیت نامناسب پوستگیری ، افزایش ضایعات و همچنین افزایش جذب روغن و کاهش کیفیت محصول نهایی اشاره نمود.
سوال : تفاوت خط تولید فرنچ فرایز ساخت شرکت تامرز هلند با سایر خطوط تولید چیست و چرا خطوط هلندی قیمت بالاتری دارند ؟
پاسخ : پاسخ به این سوال نیازمند توضیحات فنی بسیار پیچیده میباشد. بیش از 100 مورد تفاوت وجود دارد که طرح و توضیح همه این موارد در اینجا ممکن نیست ولی بطور تیتروار میتوان در اینجا به تنها برخی از تفاوتها به شرح ذیل اشاره نمود :
-
یک خط تولید فرنچ فرایز کامل ساخت شرکت تامرز هلند دارای 30 قسمت اصلی (بدون درنظر گرفتن تاسیسات جانبی) میباشد درصورتی که سایر خطوط دارای این تعداد قسمت اصلی نمیباشند.
-
خط تولید سیب زمینی نیمه آماده ساخت شرکت تامرز دارای یک سیستم کامپیوتری قدرتمند مرکزی میباشد . وجود این سیستم باعث میشود که تولید به بهترین و آسانترین و با کیفیت ترین وجه صورت پذیرد. تمامی سرعت دستگاههای خط تولید ، دماها و زمانها تنها با چند کلیک ساده تنظیم و تایین میگردد.
-
طول خط تولید فرنچ فرایز ساخت شرکت تامرز هلند بیشتر از 120 متر بوده و عرض این خط در بعضی قسمتها تا 15 متر هم میرسد و در ساخت همه ماشین آلات خطوط تولید خلال سیب زمینی ساخت شرکت تامرز از استیل 304 و 316 استفاده گردیده است ( حتی در قسمت پایه دستگاهها ) به این دلیل که خط تولید سیب زمینی آماده طبخ دائما با آب در ارتباط میباشد و در صورت استفاده از استیل نا مرغوب تمامی دستگاهها سریعا فرسوده و مستهلک میگردند.
-
ماشین آلات خط تولید فرنچ فرایز ساخت شرکت تامرز دارای تکنولوژی بالایی میباشند و در طراحی این ماشین آلات علاوه براینکه حداکثر صرفه جویی در مصرف روغن و آب و انرژی لحاظ گردیده است بلکه شرکت تامرز به این هم اکتفا ننموده و سیستمهای پیشرفته بازیافت انرژی هم در خطوط خود لحاظ نموده است.
-
خطوط تولید فرنچ فرایز ساخت شرکت تامرز هلند برای کار 24 ساعته هفت روز هفته طراحی گردیده است و تمامی دستگاهها 24 ساعته و هفت روز هفته بدون هیچ مشکلی میتوانند محصول تولید نمایند.
-
تونل انجماد خطوط تولید فرنچ فرایز ساخت شرکت تامرز هلند برای کار 24 ساعته و 7 روز هفته طراحی شده است و بر اساس تقاضا میتواند یکبار در هفته و یا حتی تنها یک بار در 14 روز نیاز به دیفراست داشته باشد.
-
شرکت تامرز در قسمت فرایر که مهمترین بخش خط تولید میباشد ، چهار زون حرارتی در نظر گرفته است . وجود تکنولوژی چهار روغن با دمای متفاوت در یک فر باعث میشود خلال های فرنچ فرایز با کیفیت بسیار بالاتری نیمه سرخ شوند.